д/м/2018

Изложба идејних архитектонских решења за чесме у Зајечару

У оквиру Пројекта реконструкције и ревитализације артеских чесама у Зајечару, Удружење “За чесме” расписало је Конкурс за идејно архитектонско решење за две чесме, у насељу “Краљевица” и насељу “ Кључ” у Пожаревачкој улици. 

На адресу Удружења пристигло је 18 радова а жири је издвојио по четири архитектонска решења за сваку чесму. Изабрани радови биће изложени на паноима на Тргу ослобођења у Зајечару у петак 7. септембра у времену од 18 до 21 сат. У суботу 8. септембра током целог дана,код чесме у насељу “Кључ” биће изложена идејна решења за чесму у Котлујевцу и грађани ће на том месту моћи да гласају за идеју која им се највише допада. Резултати ће бити објављени одмах по бројању гласова. На исти начин гласаће се и у недељу 9. септембра код чесме у насељу “Краљевица”, од 8 до 20 сати где ће такође бити постављена идејна решења за чесму у овом делу града.

За изабране радове предвиђене су новчане награде.

Иначе, пројекат реконструкције и ревитализације артеских чесама реализују Град Зајечар, Удружење “ За чесме” и компанија Хајнекен доо у Србији.


Овај медијски садржај је суфинансиран средствима Министарства заштите животне средине. Мишљења и ставови изражени у тексту су одговорност аутора и његових сарадника и не представљају нужно званичан став Министарства заштите животне средине.

 

Министарство заштите животне средине