д/м/2021

Награђени аутори документарног филма “СУД” на филмском фестивалу “Силафест” у Великом Градишту

Душану Војводићу и Милини Тришић, ауторима документарног филма “СУД”, припала је награда “Златни пинкум” за најбољи српски еколошки филм, на управо завршеном 13. Међународном филмском фестивалу СИЛАФЕСТ у Великом Градишту.

Овај документарни филм у продукцији Удружења “За чесме” у Зајечару, пратио је кривични поступак вођен против власника хотела “Србија Тис” због пресушивања више артеских чесама у граду и ефектима прве кривичне осуде за оштећење животне средине, која је изречена власнику хотела Топлици Митровићу.

СИЛАФЕСТ – јединствена туристичко-еколошка манифестација на нашим просторима, окупља десетине туристичких радника, редитеља, продуцената и других твораца туристичких и еколошких филмова из читавог света који су се нашли у ужем избору за фестивалске награде.

Ове године је од 196 пристиглих филмова, селекциона комисија одлучила да жирију и фестивалској публици прикаже 55 најбољих остварења, међу којима је био и филм “СУД”.

Овогодишњи чланови жирија били су Андреас Месцух продуцент из Граца, Аустрија; Љиљана Черовић, дугогодишњи службеник ТОС, Србија; Искра Максимовић, директорка туристичког комплекса “Тврђава Голубачки град” и Схубра Вандит, редитељ из Индије. Председник жирија је Јулиан МцДонелл редитељ и продуцент из Лондона, један од ранијих добитника Гран прија СИЛАФЕСТ-а.

 

Преузето са: За медиа