д/м/2022

Проширењем Радне групе за заштиту артеских чесама у Зајечару, покренута иницијатива за квалитетнији мониторинг ваздуха и површинских вода (ВИДЕО)

Побољшање мониторинга квалитета ваздуха и површинских вода један је од циљева пројекта “Еколошки одговор на експанзију рударења у Тимочкој Крајини”, који спроводи Удружење “За Чесме” са партнерима из Бора и Зајечара, а финансира Европска унија. Зато је радна група за праћење реализације Споразума за заштиту артеских чесама у Зајечару, недавно проширила своју делатност на област заштите ваздуха и површинских вода. Радна група коју чине чланови Удружења За Чесме, Градске управе и Водовода, проширена је за два члана из грађанских организација у Бору који имају искуства у мониторингу ваздуха.

Преузето са: Замедиа

Овај медијски садржај је произведен у оквиру пројекта „Еколошки одговор на експанзију рударења у Тимочкој Крајини“ који финансира Европска унија, а реализују Удружење „За чесме“, Друштво младих истраживача Бор, Грађанска читаоница „Европа“ Бор и „Дечији центар“ Зајечар. Медијски садржај је искључива одговорност наведених удружења и нужно не одражава ставове Европске уније.