д/м/2022

Фестивалско вече еколошких филмова и представа, 29. августа у Бору, у оквиру пројекта “Еколошки одговор у Тимочкој Крајини” (ВИДЕО)

У оквиру пројекта “Еколошки одговор на експанзију рударења у Тимочкој Крајини”, који финансира ЕУ, а реализује Удружење “За чесме” са партнерским организацијама из Бора и Зајечара, у понедељак 29. августа у Бору, биће одржано специјално издање Међународног фестивала еколошког и туристичког филма СИЛАФЕСТ.

Публика ће имати прилику да види најбоље еколошке филмове овогодишње селекције, као и премијеру анимираног филма “Сиви дани”, који је инспирисан загађењем ваздуха у Бору. На програму је и премијерно извођење позоришне представе “Поклони удах” који су припремили млади из зајечарских удружења “Дечији центар” и “Л-доwн”. Након пројекција и представе биће одржана јавна трибина са ауторима филмова из земље и иностранства и еколошким активистима на тему загађења ваздуха. Понедељак, 29. август 2022, амфитеатар у Бору, од 19 сати.

Извор: Замедиа

Овај медијски садржај је произведен у оквиру пројекта „Еколошки одговор на експанзију рударења у Тимочкој Крајини“ који финансира Европска унија, а реализују Удружење „За чесме“, Друштво младих истраживача Бор, Грађанска читаоница „Европа“ Бор и „Дечији центар“ Зајечар. Медијски садржај је искључива одговорност наведених удружења и нужно не одражава ставове Европске уније.