д/м/2023

Бор: Суђење Зијин Цоппер-у за загађење животне средине поново одложено, јавност ускраћена за разлог одлагања (ВИДЕО)

У Основном суду у Бору данас је требало да буде одржано суђење компанији Сербиа Зи јин Цоппер Бор” за кривично дело Загађење животне средине, међутим судија у поступку је преко судске страже поручила заинтересованој јавности и медијима, да им није дозвољен приступ судници и да се суђење одлаже. Адвокатице Регулаторног института за обновљиву енергију и животну средину из Београда, по чијим кривичним пријавама је подигнут оптужни акт, кажу да ће реаговати на овакву незапамћену незаконитост.

Удружење “За чесме” из Зајечара са партнерима из Бора наставиће да прати овај судски поступак у оквиру пројекта “Еколошки одговор на експанзију рударења у Тимочкој крајини” који финансира ЕУ.

Извор: Замедиа

Овај медијски садржај је произведен у оквиру пројекта „Еколошки одговор на експанзију рударења у Тимочкој Крајини“ који финансира Европска унија, а реализују Удружење „За чесме“, Друштво младих истраживача Бор, Грађанска читаоница „Европа“ Бор и „Дечији центар“ Зајечар. Садржај текста је искључива одговорност наведених удружења и ни у ком случају не одражава ставове Европске уније.