д/м/2018

Министарство рударства и енергетике подржало Пројекат очувања и легализације артеских чесма у Зајечару

Министар рударства и енергетике Александар Антић примио је данас градоначелника Зајечара Бошка Ничића и представнике Удружења “ За чесме” из Зајечара Бобана Погарчића  и Душана Војводића како би договорили стручну и техничку помоћ у реализацији Пројекта за очување, легализацију,ревитализацију и заштиту јавних артеских чесама у Зајечару. Тим поводом Министарство рударства и енергетике Републике Србије издало је саопштење у коме се наводи :

Министарство рударства и енергетике подржало је Пројекат за очување, легализацију, ревитализацију и заштиту јавних артеских чесама у Зајечару.

Министар рударства и енергетике Александар Антић примио је градоначелника Зајечара Бошка Ничића и представнике Удружења „За чесме“, Бобана Погарчића и Душана Војводића. На састанку је договорено да Министарство рударства и енергетике пружи стручну и техничку помоћ у реализацији Пројекта за очување, легализацију, ревитализацију и заштиту јавних артеских чесама у Зајечару.

Издао сам налог да стручњаци Министарства у сарадњи са пројектним тимом из Зајечара, нађу решења која су одржива и у најбољем интересу очувања артеских чесама и водних ресурса региона. Циљ је да направе упутство и анализу постојећег стања са предложеним решењима за ефикасно спровођење законских процедура у вези са очувањем и заштитом артеских чесама и природних водних ресурса, казао је министар рударства и енергетике Александар Антић.

На састанку је договорено да већ наредне недеље, стручњаци министарства дођу у Зајечар и сагледају конкретне модалитете за отпочињање поступка легализације и ревитализације артеских чесама на територији Града. Иначе, Зајечар је специфичан по томе што има највећи број артеских чесама по глави становника у свету.

Наводи се у саопштењу Министарства рударства и енергетике

 

Извор –хттп://замедиа.рс