25/05/2018

Tužilaštvo zatražilo da se dokumentarni film KAP uvrsti kao dokaz u krivičnom postupku protiv vlasnika hotela Srbija TIS

U nastavku krivičnog postupka u zaječarskom Osnovnom sudu, koji se vodi protiv vlasnika i direktora hotela Srbija TIS Snežane i Toplice Mitrović, danas je trebalo da svedoči veštak Srđan Parlić iz Beograda. S obzirom na to da se veštak Parlić, iako je uredno pozvan, nije  pojavio a u međuvremenu je uredno opravdao svoj nedolazak a da su i branilac i tužilac insistirali na tome da se veštak neposredno sasluša, sudija Saša Živković je novo ročište zakazao za 28. jun. 

Javni tužilac je zatražio da se u dokazni materijal uvrsti i dokumentarni film “KAP”, autora Dušana Vojvodića. Advokat odbrane je međutim izjavio da novinari ne mogu da pribavljaju dokaze za sud i da se film može emitovati na televiziji a ne u sudnici. Na kraju je sudija Živković rekao da će odlučiti o tome da li će “KAP” uvrstiti u dokazni materijal ili ne, do narednog pretresa koji je zakazan za Vidovdan, 28. juna.

 

Izvor –http://zamedia.rs