23/11/2018

Prva presuda u istoriji srpskog pravosuđa izrečena za krivično delo oštećenje životne sredine!

Osuđen Toplica Mitrović vlasnik Hotela Srbija TIS

Toplica Mitrović, vlasnik Hotela „Srbija TIS“ prvostepeno je danas osuđen na kaznu zatvora od 6 meseci uslovno na dve godine zbog krivičnog dela – Oštećenje životne sredine. Njega je sudija Osnovnog suda u Zaječaru Saša Živković, osudio na ovu kaznu kao investitora bušotine na parkingu hotela koja je dovela do presušivanja više arteskih česama u gradu. Direktorku Hotela Snežanu Mitrović sud je oslobodio. 

Posle izricanja presude, Mitrovići nisu želeli da komentarišu presudu a njihov advokat je u neformalnom razgovoru sa našim novinarom, najavio žalbu. Kuriozitet je da je ovo prva presuda u istoriji srpskog pravosuđa koja je izrečena za krivično delo oštećenje životne sredine.

U Udruženju “Za česme” koje je i podnelo krivičnu prijavu protiv bračnog para Mitrović, zadovoljni su današnjom presudom.

Obe strane u ovom procesu imaju pravo žalbe Višem sudu u Zaječaru u roku od 8 dana.

 

Ovaj medijski sadržaj je sufinansiran sredstvima Ministarstva zaštite životne sredine. Mišljenja i stavovi izraženi u tekstu su odgovornost autora i njegovih saradnika i ne predstavljaju nužno zvaničan stav Ministarstva zaštite životne sredine.

 

Ministarstvo zaštite životne sredine

 

 

Preuzeto sa: zamedia.rs