21/03/2019

U CENTRU Radionice “Osvajanje obnovljivih izvora energije”

Francuski Institut i Centar za promociju nauke pripremili su serijal od tri radionice na temu klimatskih promena.

U okviru Karavana za klimu” Francuski Institut i Centar za promociju nauke pripremili su serijal od tri radionice u okviru kojih će učesnici praviti i sastavljati naučno – popularne eksponate koji ilustruju klimatske promene. Prijave su otvorene za učesnike starije od 10 godina, a održavaju se u tri termina – 20. i 22. mart i 3. april u prostorijama Mejkers spejsa Naučnog kluba Beograd, u ulici Kralja Petra broj 46. Radionice su zakazane od17 do 19 časova. Prijave su obavezne, zbog ograničenog broja mesta.

Link za prijavu nalazi se ovde.

Projekat “Karavan za klimu sezona 2 – Osvajanje obnovljivih izvora energije!” predstavlja nastavak projekta “Karavan za klimu – Svi aktivni u borbi protiv klimatskih promena!” koji je sproveden 2018. godine. Kao putujući projekat koji obuhvata celu teritoriju Srbije, karavan za klimu 2018. godine  imao je za cilj da probudi svest o problemu klimatskih promena kod građana, da ubedi privredne subjekte i javne institucije da je zeleni rast dobra prilika za razvoj, kao i da promoviše jednostavna i operativna rešenja u cilju smanjenja našeg negativnog uticaja na životnu sredinu.

Projektom “Karavan za klimu #sezona2 – Osvajanje obnovljivih izvora energije!” nastavlja se rad započet tokom prvog projekta na objedinjavanju znanja i iskustva i razumevanju od strane mladih na lokalnom nivou problema u vezi sa klimatskim poremećajima u Srbiji. Ovaj projekat će moći da iskoristi plodove rada iz 2018. godine i dobar imidž koji je karavan za klimu #sezona 1 stekao kod Opština, privrednih društava, međunarodnih organizacija i partnerskih nevladinih organizacija.

Preuzeto sa: elementarium.cpn.rs