01/12/2019

Emisija KONKRETNO na T1: O realizovanom projektu „ZA EKO S(A)VEST“ Aleksandar Marjanović i Ljiljana Đenić iz Udruženja „Za česme“ (VIDEO)

U zaječarskom „Džez kafeu“ sinoć je održana treća javna tribina u okviru projekta „ZA EKO S(A)VEST“, koji realizuje Udruženje „Za česme“, a podržava Ministarstvo zaštite životne sredine. Na tribini je bilo reči o arteskim česmama u gradu i sudskom procesu koji se zbog presušivanja više česama vodi protiv vlasnika hotela „Srbija Tis“. Ovom prilikom prikazan je i nagrađivani dokumentarni film „Kap“ u produkciji „Za medije“.

Tema drugog multimedijalnog događaja koji je održan 14. septembra kod Tackove česme u Zaječaru, je bila ekološki trendovi u arhitekturi.

Prvu javnu tribinu Udruženje „Za česme“ održalo je 24. avgusta u „Školi učitelja Jove“ u Balta Berilovcu, čiji je cilj bila edukacija stanovništva o važnosti zaštite životne sredine.

O realizaciji celog projekta pod nazivom „ZA EKO S(A)VEST“ u emisiji „Konkretno“ na T1 televiziji govore predsednik Udruženja „Za česme“ Aleksandar Marjanović i član Udruženja Ljiljana Đenić:

Preuzeto sa: Za media