д/м/2019

Емисија КОНКРЕТНО на Т1: О реализованом пројекту „ЗА ЕКО С(А)ВЕСТ“ Александар Марјановић и Љиљана Ђенић из Удружења „За чесме“ (ВИДЕО)

У зајечарском „Џез кафеу“ синоћ је одржана трећа јавна трибина у оквиру пројекта „ЗА ЕКО С(А)ВЕСТ“, који реализује Удружење „За чесме“, а подржава Министарство заштите животне средине. На трибини је било речи о артеским чесмама у граду и судском процесу који се због пресушивања више чесама води против власника хотела „Србија Тис“. Овом приликом приказан је и награђивани документарни филм „Кап“ у продукцији „За медије“.

Тема другог мултимедијалног догађаја који је одржан 14. септембра код Тацкове чесме у Зајечару, је била еколошки трендови у архитектури.

Прву јавну трибину Удружење „За чесме“ одржало је 24. августа у „Школи учитеља Јове“ у Балта Бериловцу, чији је циљ била едукација становништва о важности заштите животне средине.

О реализацији целог пројекта под називом „ЗА ЕКО С(А)ВЕСТ“ у емисији „Конкретно“ на Т1 телевизији говоре председник Удружења „За чесме“ Александар Марјановић и члан Удружења Љиљана Ђенић:

Преузето са: За медиа