д/м/2022

Компанија Зиђин минимално кажњена због почетка радова на топионици без неопходних еколошких сагласности и дозвола (ВИДЕО)

По пријави Регулаторног института за обновљиву енергију и животну средину (РЕРИ), компанија “Зиђин Бор Копер” кажњена је са укупно 450.000 динара, јер је изградњу и радове на проширењу топионице бакра у Бору започела без сагласности на студију о процени утицаја на животну средину и због спровођења активности без интегрисане дозволе. Овако ниским новчаним казнама доводи се у питање њихова сврсисходност, сматрају еколошки активисти, јер је очигледно да овакве казне не одвраћају компаније од понављања дела, напротив, мотивишу их да наставе са незаконитом и штетном праксом.

Преузето са: Замедиа

Овај медијски садржај је произведен у оквиру пројекта „Еколошки одговор на експанзију рударења у Тимочкој Крајини“ који финансира Европска унија, а реализују Удружење „За чесме“, Друштво младих истраживача Бор, Грађанска читаоница „Европа“ Бор и „Дечији центар“ Зајечар. Медијски садржај је искључива одговорност наведених удружења и нужно не одражава ставове Европске уније.