30/08/2023

Udruženje „Za česme“ i produkcija „Za medija“ prikazali tri ekološka filma na festivalu „Ekološki odgovor“ na Srebrnom jezeru (VIDEO)

Ekološki filmovi iz serijala “Pogledaj oko sebe” koje je produciralo Udruženje “Za česme” sa produkcijom “Za medija”, u okviru realizacije projekta “Ekološki odgovor u Timočkoj Krajini”, prikazani su sinoć na prvom Festivalu “Ekološki odgovor” koji se održava na Srebrnom jezeru. Ovaj festival čiji je direktor reditelj Boško Savković, odgovor je na zabranu međunarodnog SILAFESTA koji se već 14 godina, krajem leta održavao u Velikom Gradištu. Ovogodišnji festival koji traje nedelju dana okupio je stvaraoce iz ekoloških udruženja širom Srbije, koji u dokumentarnoj formi iznose probleme zagađenja u našoj zemlji.

Ovaj video je proizveden u okviru projekta „Ekološki odgovor na ekspanziju rudarenja u Timočkoj Krajini“ koji finansira Evropska unija, a realizuju Udruženje „Za česme“, Društvo mladih istraživača Bor, Građanska čitaonica „Evropa“ Bor i „Dečiji centar“ Zaječar. Sadržaj videa je isključiva odgovornost navedenih udruženja i nužno ne odražava stavove Evropske unije.

Izvor: Za media