д/м/2023

Удружење „За чесме“ и продукција „За медија“ приказали три еколошка филма на фестивалу „Еколошки одговор“ на Сребрном језеру (ВИДЕО)

Еколошки филмови из серијала “Погледај око себе” које је продуцирало Удружење “За чесме” са продукцијом “За медија”, у оквиру реализације пројекта “Еколошки одговор у Тимочкој Крајини”, приказани су синоћ на првом Фестивалу “Еколошки одговор” који се одржава на Сребрном језеру. Овај фестивал чији је директор редитељ Бошко Савковић, одговор је на забрану међународног СИЛАФЕСТА који се већ 14 година, крајем лета одржавао у Великом Градишту. Овогодишњи фестивал који траје недељу дана окупио је ствараоце из еколошких удружења широм Србије, који у документарној форми износе проблеме загађења у нашој земљи.

Овај видео је произведен у оквиру пројекта „Еколошки одговор на експанзију рударења у Тимочкој Крајини“ који финансира Европска унија, а реализују Удружење „За чесме“, Друштво младих истраживача Бор, Грађанска читаоница „Европа“ Бор и „Дечији центар“ Зајечар. Садржај видеа је искључива одговорност наведених удружења и нужно не одражава ставове Европске уније.

Извор: За медиа